Globinsko čiščenje sedežnih garnitur

Ste se že kdaj vprašali zakaj je globinsko čiščenje pomembno in katere vrste umazanij se nabirajo na vaši sedežni garnituri? Dalj časa, ko sedežne garniture ne očistite, več kot imate članov v družini in več kot imate domačih živali, hitreje in bolj intenzivno se vam umazanija kopiči na vašo sedežno garnituro. Pa znate tekočino od čaja, prah, pršice, mastne madeže in ostalo umazanijo tudi očistiti? Vam po čiščenju naslonjača vseeno ostaja madež umazanije in imate občutek, da ste naslonjač le površinsko očistili?

Preverite, katere vrste umazanij se nabirajo na sedežni garnituri in zakaj je koristno za vas, da jih globinsko odstranite.

Več kot 10 vrst umazanij se nabira na sedežni garnituri

Sedežna garnitura je eden tistih kotičkov v vašem domu, ki so najbolj izpostavljeni umazaniji. Takšni “skriti kotički” doma kjer se nabirajo bakterije, so največkrat tudi razlog za slabo počutje, slabost, glavobole, kožna vnetja ali celo alergije. Posebej je to pomembno, če imate otroke. Urejenost in čistoča sedežne garniture namreč tudi močno vpliva na počutje človeka.

Preverite, katere vrste umazanij se najbolj pogosto nabirajo na sedežni garnituri:

Samo globinsko čiščenje učinkovito odstrani vse umazanije.

V sedežnih garniturah se skrivajo mastni madeži, bakterije in virusi, prah, plesni, alergeni, urinski madeži, pršice in njihovi iztrebki, znoj, polite tekočine, bolhe in dlake domačih živali.

Če želite izvedeti še več uporabnih nasvetov o čiščenju sedežne garniture, o tem, kako je čistoča doma povezana z zdravjem, se prijavite na e-novice (v desnem meniju).

5 enostavnih nasvetov za redno površinsko čiščenje sedežne garniture

globinsko čiščenje kavča
Kako boste počistili madež čaja?

Umazanijo na sedežni garnituri lahko površinsko čistite tudi sami. V večini primerov je to možno predvsem površinsko.

S tem večinoma vzdržujete prijeten videz vaše sedežne garniture, vendar pa ne pozabite na to, da se v globini sedežne garniture in v skritih kotičkih sedežne umazanija vseeno nabira in kopiči.

Preverite 5 trikov za površinsko čiščenje vaše sedežne garniture:

  1. Polita tekočina od čaja: Z bombažno krpo popivnajte tekočino, nato z mokro krpo, z rahlimi površinskimi gibi nežno zdrgnite površino.
  2. Mastni madež olivnega olja: V milnico namočite krpo, razmastite površino madeža z nežnimi krožnimi gibi, da ne poškodujete površine.
  3. Dlake domačih živali: Pri roki imejte vedno valjček za dlake (za obleke), odstranite dlake ter presesajte površino.
  4. Prah: Najlažje ga boste presesali z močnim vakumskim sesalcem. Pozor, če ga močite z vodo se zlepi!
  5. Pršice: Najlažja rešitev bi bila, če bi vašo sedežno garnituro postavili na hladno, na temperaturo ledišča. Vendar pa to večkrat ni izvedljivo.

Že po površinskem čiščenju sedežne garniture se boste počutili dobro. Sedeli boste na čisti sedežni garnituri. Vsaj kakšen teden ali dva. Potem boste morali postopek ponoviti, vendar pa to še ni garancija, da se boste znebili vse umazanije iz vaše sedežne garniture. Za temeljito čiščenje in učinkovito odstranitev umazanij je namreč učinkovito le globinsko čiščenje, za katerega je priporočljivo, da ga napravite vsaj dvakrat na leto. Z globinskim čiščenjem sedežne garniture boste poskrbeli za vaše zdravje.

Ko se sami lotite čiščenja sedežne garniture je pomembno, da veste kako je najlažje očistiti posamezne vrste umazanij. Za nasvete o globinskim čiščenjem sedežne garniture vprašajte nas.

Izkoristite VREDNOSTNI BON ZA 20 € za globinsko čiščenje sedežne garniture

Če nimate časa, znanja ali volje za redno čiščenje vaše sedežne garniture, se vam splača globinsko čiščenje vsaj dvakrat letno prepustiti strokovnjaku za čiščenje. Izkoristite VREDNOSTNI BON ZA 20 € za globinsko čiščenje sedežne garniture.

Bon naročite TUKAJ

Pohitite, bon lahko prevzamete le do 15.08.2020!

Prednosti globinskega čiščenja sedežne garniture za vas

Dejstvo je, da boste sami težko globinsko očistili vašo sedežno garnituro. Potrebovali boste čas, znanje, poznavanje materialov, kvalitetna čistila in izkušnje. Dnevno srečujemo neuspele poizkuse čiščenja, ob katerih gospodinje obupujejo, in ne vedo kaj naj še naredijo. Večkrat se tudi zgodi, da si za čiščenje planirajo premalo časa, potem pa so slabe volje.

Globinsko čiščenje traja samo 1-2 uri

📨 Želim ponudbo

Dobra novica je, da se v večini primerov vaša sedežna garnitura da “rešiti” in očistiti, za kar so potrebna prava čistila in postopki. Le s pravilnim postopkom globinskega čiščenja boste odstranili vse nečistoče, madeže in pršice. Pri čiščenju se osvežijo tudi barve in vonj, kar daje občutek, kot da je vaša sedežna garnitura nova.

Z globinskim čiščenjem boste imeli odstranjene vse nečistoče, pršice in madeže. Celoten postopek globinskega čiščenja bo potekal le 1- 2 uri, odvisno od velikosti vaše sedežne. Glede na stopnjo obrabljenosti, so rezultati po mnenju strank odlični. Vonj, ki ostane v stanovanju daje prijeten občutek. Po končanem čiščenju se sedežna garnitura suši nekje 4-20 ur, odvisno od možnosti sušenja v vašem prostoru.

Preverite še ostale prednosti globinskega čiščenja in nasvete o globinskim čiščenjem sedežne garniture na tej povezavi.

Če nimate časa, znanja ali volje za redno čiščenje vaše sedežne garniture, se vam splača globinsko čiščenje vsaj dvakrat letno prepustiti strokovnjaku za čiščenje. Izkoristite VREDNOSTNI BON ZA 20 € za globinsko čiščenje sedežne garniture.

Bon naročite TUKAJ. Pohitite, bon lahko prevzamete le do 15.08.2020!

Preberite si še o globinskem čiščenju itisona, preprog, vzmetnic in stolov.