Generalno čiščenje novogradenj in prostorov po obnovi

Generalno čiščenje novogradenj zahteva mojstra. Gradbeni delavci po opravljenih storitvah nemalokrat pustijo za seboj prostore, ki jih je potrebno kvalitetno očistiti. Imate premalo časa, ne veste katero opremo uporabiti, predvsem pa kako odstraniti madeže?

Mi znamo. Čiščenje novogradenj nikoli ni preprosto, vendar pogled na čiste prostore odtehta napor in vsako kapljo znoja.

Generalno čiščenje novogradenj

Ko je velik gradbeni ali prenovitveni projekt končan, vedno ostane velik nered. Poleg osnovnega čiščenja, ki vključuje odstranjevanje kosovnih odpadkov in pospravljanja orodja in opreme, je ključni del čiščenja po gradnji odstranjevanje vsega nastalega prahu. Gradbeni projekti ustvarijo ogromno prahu – od tistega, ki se nabere na vseh površinah, pa do tistega, ki še vedno lebdi v zraku. Ti prašni delci se bodo vgnezdili v vse kotičke nove stavbe in bodo naredili prostor dolgočasen in umazan ter negativno vplivali na kakovost zraka v zaprtih prostorih.

Kako poteka naše čiščenje po gradbenih delih in adaptacijah

Brisanje površin

To je prvi in ​​najbolj očiten del čiščenja po gradnji. Prah se usede na vse površine, vključno s stenami. Prah pazljivo odstranimo, da ne poškodujemo laka ali barve površine (vlažno krpo uporabimo le, če so površine popolnoma suhe). Poleg drugih površin očistimo vrhove omar, notranje police in notranje predale ter podstavke pri tleh.

Poleg ravnih površin pozornost namenimo tudi čiščenju predmetov, kot so:

  • Luči in svetila
  • Majhne naprave in elektronika
  • Pohištvo in kipi
  • Stropni ventilatorji
  • Kljuke
  • Stikala
  • Okna in žaluzije
  • Okenske police, okvirji oken in vrat
  • Pomivalna korita, kadi, tuši, omare in pulti

Sesanje in čiščenje tal, preprog in oblazinjenega pohištva

Če ste izvedli projekt prenove obstoječe stavbe, se je prah in umazanija povzpela na druga območja v prostorih. Prah se zlahka zažre v vlakna preprog in oblazinjenega pohištva v bližini, vključno z zavesami, blazinami na kavču in drugim tekstilom. Vse preproge in oblazinjene predmete temeljito posesamo in globinsko očistimo in tako preprečimo nadaljnje poškodbe vlaken zaradi nabiranja velikih količina prahu.

Čiščenje zračnikov

Več kot verjetno je, da je pri gradnji ali adaptaciji velika količina prahu ostala v zraku in si utrla pot skozi zračnike. Zato bomo vse zračnike očistili z milom in vodo, saj lahko dihanje nefiltriranega zraka po gradnji povzroči težave z dihali za stanovalce stavbe. Priporočamo vam tudi, da vse zračne filtre, ki so bili izpostavljeni prahu, zamenjate z novimi.

Odvoz smeti

Po končanem čiščenju se lahko dogovorimo tudi za odvoz odpadkov. Odpadne materiale odpeljemo in recikliramo na zbirnih centrih ali ustreznih lokacijah odlagališč odpadkov .

📨 Želim ponudbo

Prepustite generalno čiščenje novogradenj profesionalcem

Pri generalnem čiščenju je potrebno izvrstno poznavanje materialov, postopkov in seveda čistil, saj jih lahko z napačnimi postopki uničimo. V našem čistilnem servisu smo ponosni da lahko vam, našim strankam, ponudimo izkušeno ekipo. Redno se udeležujemo izobraževanj, tako internih, kot tudi v sodelovanju z našimi dobavitelji kvalitetnih čistil.

Sodelujemo tudi z izvajalci gradbenih del in prenove iz celotne Slovenije, da bi zagotovili najboljše storitve čiščenja po gradnji ali prenovi vašega objekta. Ne glede na to, ali potrebujete suho čiščenje, mokro čiščenje ali generalno čiščenje stavbe ali gradbišča, vam lahko pri čiščenju po gradnji ali prenovi s profesionalno izvedbo storitev pomaga naša ekipa.

Ne čakajte, pridobite ponudbo še danes.