Redno čiščenje v industriji

Vedno več podjetij v industriji, predvsem pa podjetij z velikimi proizvodnimi halami in skladišči, se za čiščenje industrijskih obratov odloča za najem čistilnega servisa zaradi zmanjševanja stroškov, predvsem pa si želijo obdržati čiste in vzdrževane prostore.

čiščenje industrijskih objektov in skladiščnih prostorov

Enostavno povedano, čiščenje industrijskih objektov pomeni industrijsko čiščenje nevarnih površin v industrijskih obratih, kot so tovarne, skladišča, elektrarne in druge vrste industrijskih objektov.

Čiščenje industrijskega objekta ni majhen podvig. Zaradi raznolikosti industrijskih površin so tudi načini čiščenja v tovarnah, proizvodnih obratih, skladiščih ali drugih industrijskih prostorih zelo različni. Pogosto obratujejo 24 ur na dan, zato je temeljito čiščenje še bolj zahtevno.

Preprečevanje zdrsov in padcev pri delu

Vzdrževanje teh prostorov je lahko zelo zapleteno in zahtevno. Tovarne, ki proizvajajo računalniško ali električno opremo so zelo drugačne od skladišč ali tistih, ki proizvajajo hrano, kemikalije ali avtomobile. Morda so prostori in laboratoriji opremljeni z občutljivo opremo. Lahko pa pride tudi do nevarnosti, če delavci pri svojem delu rokujejo s težko mehanizacijo, industrijskimi mazivi, kemikalijami, steklenimi vlakni ali kovinskimi ostružki.

Delovni prostor, ki je čist, je tudi varen. Ste vedeli, da je vsako leto zaradi zdrsov in padcov izgubljenih 95 milijonov delovnih dni? Nepravilni čistilni izdelki in tehnike lahko vplivajo na površino tal, ki postanejo spolzka in nevarna.

Čistilni servis 4 letni časi lahko pomaga, da so tla vašega objekta pravilno očiščena. Naša ekipa je opremljena s pravimi čistilnimi sredstvi in postopki za čiščenje vašega prostora.

Kaj lahko pričakujete, če boste za čiščenje industrijskih obratov poklicali nas

Imamo bogate izkušnje s tovrstnim čiščenjem, pri svojem delu uporabljamo le najboljše pripomočke in stroje, ki nam olajšajo delo, saj v tej zahtevni panogi pričakujete le kvaliteto. Naš cilj pa je zagotavljanje le-te.

Skupaj z našimi razširljivimi storitvami, ki ustrezajo velikosti in potrebam vašega objekta, 4 letni časi ponuja naslednje storitve:

 • Program usposabljanja glede varnostnih postopkov za zagotovitev varnosti
 • Najsodobnejše čistilne stroje in ekološka čistila
 • Čiščenje prostorov
 • Čiščenje pisarn
 • Čiščenje sanitarij
 • Nega preprog in talnih oblog
 • Vzdrževanje trdih tal (protidrsni premazi)
 • Pomivanje oken
 • Čiščenje svetil
 • Odstranjevanje zemlje / peska / snega
 • Praznjenje košev in recikliranje smeti
 • Prilagojene storitve glede na vaše potrebe
 • Nudimo tudi dezinfekcije

Storitve rednega čiščenja industrijskih obratov podjetja 4 letni časi vam bodo pomagale rešiti vse vaše zagate glede čistoče v proizvidnih obratih. Naši strokovnjaki za čiščenje in strokovna služba za stranke vam bodo z veseljem pomagali. Do tega, da vaše storitve čiščenja v proizvodnji povzdignete na višjo raven ste oddaljeni le za en telefonski klic.

📨 Želim ponudbo

Redno čiščenje industrijskih objektov

Skrbno načrtovanje

V proizvodnjah je potrebno upoštevati roke, zato mora biti čiščenje industrijskih obratov načrtovano. Izziv za proizvodnjo, skladiščenje in raziskave in razvoj je izogibanje dragim zamudam in zapiranju proizvodnih linij zaradi nečistih delovnih prostorov, ki onesnažujejo proizvodna območja.

Razumemo, da zamude in zaustavitve proizvodnih del privedejo do izgube denarja in lahko uničijo načrtovano produktivnost. Da lahko proizvajalec doseže svoje proizvodne cilje, naša ekipa napravo očisti, ko je proizvodna linija prosta za načrtovano vzdrževanje ali pa izklopljena.

Čiščenje industrijskih obratov in dodatne storitve

Poleg rednega čiščenja opravimo vsaj enkrat letno tudi generalno čiščenje vaših prostorov (seveda glede na potrebo in vaše želje), saj s tem poskrbimo, da bodo vaši objekti primerno vzdrževani in čiščeni. Čisti prostori ugodno vplivajo na zaposlene v njem, predvsem pa na zdravje, ki pa je verjetno najbolj pomembno.

Glede na zahteve industrijskih prostorov in proizvodnega procesa pripravimo okvir čiščenja in tako zagotavljamo kvalitetno čiščenje vaših prostorov. Pri tovrstnih čiščenjih se nemalokrat srečujemo z različnimi madeži, ki jih je potrebno odstraniti. Industrijski delovni prostori so prav tako leglo mikrobov in bakterije, zaradi katerih lahko objekti izgledajo slabo in imajo slab vonj, pa tudi širijo bolezni, ki zmanjšujejo produktivnost.

Pri rednem čiščenju poskrbimo, da so prostori urejeni, razkuženi in očiščeni. Enkrat ali večkrat letno (oz. po potrebi) izvajamo tudi generalno čiščenje vaših poslovnih prostorov, s tem pa dodamo piko na i.

Prav tako si preberite še o čiščenju oken in steklenih površin, saj tudi ta potrebujejo čiščenje. Veselimo se dolgoročnega sodelovanja z vami.