Kakšno čiščenje potrebujeta itison in heuga

Sta v vaših prostorih itison in heuga in ne veste kako ju očistiti različnih madežev, prahu in nečistoč?

Potem vam predlagamo, da preberete naslednjih nekaj vrstic in si pogledate kako vam lahko pomagamo do izvrstnih rezultatov čiščenja tapiciranih talnih površin.

Kako se pravilno čistita itison in heuga

V kolikor imate v stanovanju ali poslovnem prostoru tapicirane talne površine, kot sta itison in heuga, in jih želite očistiti, imamo rešitev za vas – globinsko čiščenje, ki ga ponujamo v sklopu globinskih čiščenj.

Z globinskim čiščenjem odstranimo globoko zažrto umazanijo, tako da boste s tem zmanjšali možnost alergij, okužb in nepričakovanih zapletov, najsi gre to za otroka, vas ali pa zaposlenega v vašem podjetju.
Nihče si resnično ne želi delati ali stanovati v okolju polnem očem nevidnih groženj.

Preberite tudi: Kako globinsko očistiti sedežno garnituro

Globinsko čiščenje tapeciranih talnih površin (itison in heuga)

Torej, zakaj potrebujete temeljito globinsko čiščenj tapeciranih talnih površin, kot sta itison in heuga?

Vakuumsko čiščenje je sicer odličen način, kako odstraniti površinsko umazanijo s preprog in tal. Vendar pa postopek globinskega čiščenja naredi korak dlje in dejansko opere vlakna preproge ter odstrani umazanijo, ki je skrita globoko v njej.

Očiščena heuga

Z globinskim postopkom čiščenja:

 • Odstranimo pršice, ki povzročajo veliko število alergij;
 • Odstranimo maščobo in madeže, ki so nastali ob raznih neljubih dogodkih;
 • Odstanimo razbarvanost zaradi madežev cigaretnega dima;
 • Odstranimo prah, ki ga dnevno vnašamo s čevlji, odpiranjem oken in vrat;
 • Osvežimo barve in vonj, saj s tem osvežimo praktično cel prostor;
 • Preprogo zaščitimo, pred ponovnim vdorom umazanije v tkanino.

Kako poteka čiščenje

Pri globinskem čiščenju uporabljamo najkvalitetnejša in ekološko manj obremenjujoča čistila, hladno vodo ter čistilne stroje, s katerimi lahko hitro in kvalitetno očistimo tako manjše, kot tudi večje površine.

Naša čistilna sredstva očistijo vaš dom efektivno in povsem naravno, brez neprijetnih kemičnih ostankov, ki lahko škodijo vaši družini in vašim hišnim ljubljenčkom. Okolju prijazni čistilni izdelki so narejeni z uporabo trajnostnih proizvodnih praks in naravnih, povsem varnih, nestrupenih in biološko razgradljivih sestavin, ki ne zastrupljajo okolja in zdravja vaše družine.

Čiščenje heuge z ekstrakcijskim globinskim čistilcem
 1. KORAK: Vašo preprogo bomo najprej temeljito posesali
 2. KORAK: Nanesli bomo čistilno sredstvo in nekaj časa počakali, da začne raztapljati madeže in umazanijo
 3. KORAK: Nato bomo preprogo strojno skrtačili s čistilnim in ekstrakcijskim sredstvom za strojno čiščenje ter hladno vodo
 4. KORAK: Na koncu bomo preprogo strojno izprali z ekstrakcijskim globilskim čistilcem.
 5. KORAK: Sušenje heuge je odvisno od relativne vlažnosti prostora in zračenja. Načeloma so tapisoni suhi med 24 in 48 urami. V primeru da stranka želi, lahko čiščenje opravimo tudi s suho peno (ki sicer nima tako dobrega čistilnega efekta kot globinski postopek), s katero pa lahko sušenje skrajšamo na samo nekaj ur.

📨 Želim ponudbo 

Zakaj za globinsko čiščenje tapeciranih talnih površin uporabljamo hladno vodo

Čiščenje preprog z vročo vodo povzroči izhlapevanje pare, ki vsebuje veliko čistilnih kemikalij. S hladno vodo čistilne kemikalije ostanejo tam, kjer morajo biti – v preprogi – kar je bolje za pljuča uporabnikov, pa tudi čiščenje je bolj učinkovito.

To pomeni, da bolj kot je voda vroča, več aktivnih sestavin se v postopku izniči. Namesto, da bi te sestavine ostale v preprogi, se bodo dvignile v zrak.

Čiščenje z vročo vodo povzroči tudi kuagulacijo beljakovin in maščob, kar pomeni, da se le te sprimejo s strukturo materiala in se po nepravilno izvedenem čistilnem postopku zelo težko odstranijo, ali pa sploh ne.

Rezultat čiščenja omenjenih materialov z vročo vodo je tudi neenakomerno krčenje materialov, kar posledično lahko privede do uničenja tekstila oziroma materiala.

Zakaj bi zahtevali manj?

Najboljša odločitev je, da globinsko čiščenje vaših preprog prepustite profesionalcem, ki vedo, kako pravilno izpeljati postopek čiščenja, da boste od vsega začetka dosegli najboljši možni rezultat.

Namen profesionalnega čiščenja preprog je s pravilnim čistilnim postopkom in z uporabo varnih čistilnih sredstev odstraniti čim večjo količino umazanije s preproge in drugih materialov, hkrati pa zmanjšati morebitne poškodbe tkanin in talnih oblog. Tako to počnemo mi.

Za naše profesionalne storitve čiščenja je prav tako pomembno izobraževanje kupcev o naših metodah in prednostih, ki jih naš sistem lahko ponudi.

Verjamemo, da vam lahko dokažemo, zakaj smo resnično vredni vašega zaupanja. Pošljite nam povpraševanje s podatki o vaših površinah, in poskrbeli bomo da boste z navdušenjem vstopili v vaše globinsko očiščene prostore.